Therese anlitade Omega flytt & transport. Allt blev katastrof.

Denna text kommer från Hem och hyra läs hela inslaget här.

Therese Gustafssons flytt blev inte som hon tänkt sig. Redan från början blev det fel. Hon hade packat ihop de flesta av sina ägodelar och var på sluttampen, men en halvtimme före utsatt tid ringde flyttfirman och meddelade att de snart var på plats.

– En kvart innan de kom ringde de och sa att de skulle vara hos mig, men då var klockan halv åtta och egentligen skulle de inte komma förrän åtta.

Att komma en kvart för tidigt är kanske inte hela världen. Men det visade sig snart att detta bara var början på det flyttkaos som nu uppstod. För det första var firman som dök upp inte den som Therese Gustafsson hade bokat för flytten.

– Det visade sig att den firma jag hade bokat inte hade tid och därför hade lejt ut min flytt till en annan firma.

När arbetet väl drog igång så gick första lasset bra. Då var en arbetsledare på plats och det var nästan uteslutande färdigpackade flyttkartonger som packades in i lastbilen och fraktades vidare. Men sedan hände något. Arbetsledaren försvann och när det bara var flyttgubbarna kvar tog nästa last tre och en halv timme.

Ändå är det bara 500 meter mellan den gamla adressen och den nya.

Snart upptäckte Therese Gustafsson dessutom att möbler som fraktats den korta sträckan både skadats och smutsats ner i flytten.

– Soffan fick jag tvätta, så det var tur att det var avtagbar klädsel på den. Sängen var skitig, de ställde den nere på entrégolvet som var smutsigt och blött. Där slängde de också soffkuddar, madrasser och allt möjligt.

Sedan sattes Therese själv i arbete. Hon och en av hennes vänner fick bära upp sängen till den nya lägenheten. Flyttgubbarna sa att den inte gick att få upp för trappan. På ett gammalt antikt skåp gick ett handtag av och kanten på köksbordet skavdes sönder.

Men det stannade inte vid skador på möblerna. När Therese Gustafsson inte hittade ett fårskinn till en av sina fåtöljer förstod hon snart att det var flera saker som saknades.

– Det är en hel lång lista. Det är fårskinnet, pojkens Nintendo och en sats lego, min datorväska med innehåll.

Allt som försvunnit i flytten är inte lika värdefullt, men att hennes sons lego och tv-spel är borta gör henne extra upprörd.

– Någonstans där tänder jag till, när man stjäl från ett barn. Jag blir bara så jävla less.

Omfattningen av kaoset förstod inte Therese direkt på flyttdagen. Men stämningen på plats den dagen var ändå dålig. Hon beskriver att flyttgubbarna skrek både på varandra och på henne. När flytten var klar var det dags att betala.

Nu framkom att flyttfirman ville ha betalt för 9 timmars arbete, något Therese Gustafsson tyckte kändes orimligt. Hon hade fått en offert på under 4 000 kronor men nu ville flyttfirman ha 7 400 kronor. Dessutom skulle det hela betalas på plats, via swish. Trots missnöje valde hon att betala.

– Jag vill ju bara betala så de går ut genom dörren, jag vill inte ha dem där, det är känslan. De har satt i system att inte fakturera utan att slänga fram swish till kunden, det är lätt att tjäna pengar så. Många har inställningen att de betalar och gör rätt för sig.

No votes yet.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter