Så väljer du rätt flyttfirma.

Delar av detta är skrivet av Göteborgs posten.

Klagomål på flyttfirmor är vanligt förekommande på Konsument Göteborg. Hittills i år har 60 personer hört av sig, enligt konsumentrådgivaren Louise Andersson.

När det gäller bostad, hantverkare och bil får vi jättemånga frågor, men just flytt sticker ut, säger hon.

Oväntad prishöjning vanligaste problemet

Det allra vanligaste problemet är att priset blivit högre än det som kunden blivit lovad. Många klagar även på att möbler eller andra ägodelar skadats under flytten.

Flytthjälp kan vara en känslig sak att ta hjälp med. Louise Andersson säger att människor ofta känner sig utsatta när de öppnar dörren för flyttpersonalen.

Där står man med hela sitt bohag. Konsumenten känner sig ofta maktlös. Får man inte det man har beställt är det ens saker, ens hem, som står på spel. Många tycker att det är väldigt obehagligt, säger hon.

Lita inte på internetrekommendationer

För att minimera risken att råka illa ut är det viktigt att välja en pålitlig flyttfirma. Louise Andersson råder den som letar efter ett bra företag att använda sig av djungeltelegrafen.

Prata med vänner och bekanta. Deras rekommendationer är oftast mer värda än rekommendationer på nätet som man inte vet vem som ligger bakom, säger hon. Dessutom undvik sajter som lovar offerter ifrån olika flyttfirmor tex: Offerta som är stora på att sälja offerter till olika flyttfirmor oftast är det små flyttbolag som inte har en egen kundstock och saknar erfarenhet mm. Ni kan läsa omdöme om offerta här. Sedan finns det en hel del andra sajter som heter bland annat Hitta flyttfirma, det är en sajt som försökt efterlikna Hitta så mycket som möjligt, Flytta.se är även en sajt, Flyttfirma24 och detta är endast några av alla dessa sajter som är uppbyggda av större företag som får in flyttförfrågningar utav främst privatpersoner och säljer offerterna sedan till flyttbolag som vill betala för att vara med på deras sidor. Sajterna som annonserar är alltså inga riktiga flyttfirmor och dom saknar erfarenhet, egna fordon, flyttpersonal utan dom kontrolerar oftast bara om flyttfirman som vill vara med hos dom har en F-skatt vi på flyttkonsumenter ger varningens finger stort för dessa sajter – för om en offert på er flytt är för bra för att vara sann så är det oftast det.

Det har hänt att oseriösa företag har kopierat andras rekommendationer. Det är heller ingen kvalitetsstämpel att ett företag är en av de första träffarna vid en Googlesökning, eftersom det är fritt fram för vem som helst att betala för en bra placering i sökmotorn.

No votes yet.
Vänligen vänta...

Dela:

Lämna ett omdöme

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Så väljer du rätt flyttfirma.

Delar av detta är skrivet av Göteborgs posten. Klagomål på flyttfirmor är vanligt förekommande på Konsument Göteborg. Hittills i år har 60 personer hört av sig, enligt konsumentrådgivaren Louise Andersson.

Läs mer »